Посадовці привласнили п’ять мільйонів гривень пенсійних виплат – СБУ

У Харківській області силовики викрили масштабну схему привласнення бюджетних коштів. За даними слідства, чиновники нібито виплачували пенсії громадянам з тимчасово окупованих територій, але насправді гроші осідали в кишенях фігурантів. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління СБУ.

СБУ затримала учасника нелегальних пасажирських перевезень з ОРДЛО

У схемі були задіяні співробітники банку та Пенсійного фонду. Одні вносили неправдиві дані про виплати, а інші – оформлювали картки й отримували гроші. Все це відбувалося без відома пенсіонерів, частина з яких, можливо, вже померла. Схема діяла кілька років, а загальна сума збитків склала п’ять мільйонів гривень.

Двом фігурантам оголосили підозру за статтями 190 (“шахрайство”) і 361 (“несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин”) КК України. У разі, якщо їх провина буде доведена, посадовим особам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Житель “ЛНР” незаконно возив людей до Харкова через Росію та переводив у готівку соцвиплати – СБУ

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України затримала чоловіка, який причетний до створення “органів влади” на тимчасово окупованих територіях. За даними слідства, уродженець Луганська у 2014 році став “депутатом” так званої “Народної ради ЛНР”, а потім засідав у фейковому парламенті двох самопроголошених республік. У складі цих незаконних організацій він брав участь в ухваленні бойовиками “Конституції ЛНР”. Зараз фігурант затриманий, у нього вилучили документи “псевдореспублік”. Йому вже оголосили підозру за статтею 110 КК України (“посягання на територіальну цілісність України”).

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі