Пошкоджений російською ракетою будинок у Харкові можуть частково знести

Влучання у чотириповерховий житловий будинок у Харкові сталося за 30-40 секунд після оголошення повітряної тривоги. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок влучання у будинку повністю зруйнований 4 поверх та частково 3 поверх. 15 мешканців евакуювали одразу після вибуху. Трьом людям, які постраждали, була надана необхідна медична допомога. Тіло загиблої жінки рятувальники шукали в завалах 3 години. Отримані нею травми були несумісні з життям.

Найближчим часом буде проведена експертиза стану будівлі та ухвалене рішення про можливість його відновлення або остаточного знесення. Мешканців за потреби можуть розселити в гуртожитки.

Зараз спеціалісти ДСНС обстежують сусідні будинки, які також могли отримати пошкодження. Роботи з ліквідації наслідків тривають.

Зруйновано три поверхи: наслідки ракетного удару по будинку в центрі Харкова (Фото)

У пресслужбі Харківської міськради повідомили, що співробітники КП «Харківські теплові мережі» зараз відновлюють опалення у третьому та четвертому під’їздах будинку. Орієнтовно опалення до вцілілих під’їздів мають подати до кінця дня. Ремонт  комунікацій у першому та другому під’їздах можливий тільки після відновлення конструктиву будівлі. У ХТМ зазначили, що усі квартири перевірять на предмет можливих пошкоджень внаслідок вибуху і розповітрять систему.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі