За час повномасштабного вторгнення РФ у Харківській області загинули 53 дитини

Про це 19 серпня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Внаслідок збройної агресії Росії на території Харківської області загинуло 53 дитини, 157 дітей отримали поранення.

У липні російська армія, обстрілюючи Салтівський район Харкова, вбила трьох людей, серед них — 13-річний хлопчик. 17 серпня окупанти обстріляли гуртожиток на Салтівці, попередньо, крилатою ракетою Іскандер-9М727. Внаслідок удару загинули 15 людей, серед них — дівчинка 12 років. Вранці наступного дня російські військові випустили ракети по Слобідському району Харкова. Дві з них влучили у будівлю трамвайного депо. Пошкоджено ремонтний цех та гуртожиток, що стояли впритул один до одного. Три людини загинули, серед них — одна дитина. Ще 18 людей отримали поранення, у тому числі 13-річні хлопчик та дівчинка. Окрім цього, одна з російських ракет влучила у приватній сектор у місті Красноград. Під час вибуху будинку в одній кімнаті перебувала родина. Батьки загинули, а дівчинку вибуховою хвилею викинуло у двір. Дитина отримала поранення.

Регулярними бомбардуваннями та обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджено 248 навчальних закладів, в області – 202. У місті повністю знищено 21 навчальний заклад, в області – 27. Також на території Харкова та області пошкоджено будівлі 74 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

“Ці дані не остаточні, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів у районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях”, — зазначили у прокуратурі.

Правоохоронці продовжують збір та фіксацію доказів військових злочинів окупантів.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі