Працевлаштувався в окупаційному експертно-криміналістичному центрі Херсонської області: затриманий колаборант

За процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури, мешканцю Херсона була повідомлена підозра у здійсненні колабораційних дій (частина 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України).

Також проти нього була обрана безальтернативна запобіжна міра – тримання під вартою.

За даними слідства, підозрюваний, під час тимчасової окупації міста, прийняв рішення працевлаштуватися в окупаційну владу держави-агресора. Він обійняв посаду “старшого експерта відділу бухгалтерських та фінансово-аналітичних експертиз” у так званому “Експертно-криміналістичному центрі ГУ МВС Херсонської області”.

СБУ затримала агента білоруського КДБ, який здійснював шпигунську діяльність на півночі України (Фото, Відео)

На цій “посаді” підозрюваний виконував злочинні накази та розпорядження окупаційної влади, підготовляв висновки експертизи для незаконного правоохоронного органу.

Під час обшуку у місці проживання підозрюваного було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон та документи, що свідчать про його залученість до незаконної діяльності.

Досудове розслідування здійснює Управління Служби безпеки України в Херсонській області, оперативний супровід здійснює Херсонське управління Державної виконавчої служби Національної поліції.

Коментарі