Вбивство Володимира Вакуленка окупантами: у поліції розповіли подробиці

Російські окупанти стратили відомого українського дитячого письменника Володимира Вакуленка з пістолета Макарова. Поліцейські слідчі в ході огляду тіла вилучили з нього дві кулі від цієї зброї.

Про це розповів начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвинов.

Захиснику Сергію Сові, чиє тіло знайшли в Ізюмі, присвоїли звання Героя України

Відомо, що письменника вивезли з його будинку 24 березня. За день до цього в його будинок прибули бойовики з “ЛНР”, забрали його і його сина, били та допитували, а пізніше — відпустили. Однак наступного дня за ним знову приїхали невстановлені особи в автомобілі, маркованому символікою російських терористів.

“З цього часу живим його ніхто не бачив” – додав Болвинов.

Вакуленко був застрелений окупантами та кинутий на вулиці. Його тіло пролежало там понад місяць, перш ніж було підібрано для поховання. 12 травня російські військові звернулися до українців, які ховали загиблих жителів на території масового поховання під Ізюмом біля н/п Капітолівка та зажадали поховати тіло чоловіка. Свідки відзначали, що при загиблому були прострелені документи на ім’я Володимира Вакуленка. Таким чином, можна впевнено стверджувати, що під №319 був похований саме письменник.

Нагадаємо, дитячий письменник, поет та лауреат численних літературних премій Володимир Вакуленко, який жив у селі Капітолівка біля Ізюма, зник у березні 2022 року. Батьки більше півроку шукали свого єдиного сина. Згодом стало відомо, що російські окупанти викрали його та розстріляли.

Коментарі