Працівниця Харківського метрополітену, яка виправдовувала війну РФ проти України, отримала умовний термін

Київський райсуд Харкова визнав винною чергову по станції харківського метрополітену у виправдовуванні злочинів РФ проти України та призначив покарання у виді 3 років умовно, без конфіскації майна. Про це стало відомо з вироку.

Як з’ясував Харківський актикорупційний центр, мова йде про Олену Сєру.

Із матеріалів суду відомо, що 51-річна мешканка селища Хорошеве, працюючи черговою станційного посту у харківському метрополітені, під час виконання службових обовʼязків систематично висловлювала чітку позицію, що підтримує дії РФ проти українського народу. Вона намагалася переконати колег, що проведення АТО та ООС у Донецькій і Луганській областях — це “внутрішній громадянський конфлікт”. Зокрема, заявляла, що російська агресія була викликана діями української влади, яка прийшла на зміну режиму колишнього президента-втікача та взяла курс на членство України в НАТО. Жінка повторювала тези російської пропаганди про те, що РФ протистоїть “колективному Заходу” та “світовому уряду”, який спровокував цю війну, у той час як Україна — лише поле бою, на якому США планують воювати “до останнього українця”.

Також Сєра переконувала колег, що у війні “винна не російська федерація, а Євромайдан”.

Суд ухвалив угоду про визнання винуватості між прокурором та Сєрою з призначенням покарання у виді позбавлення волі на 5 років, без конфіскації майна, із заміною реального строку – на 3 роки іспитовим.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі