“Правозахисники” підробляли сутенерами: організатор групи отримав умовний термін

Московський районний суд Харкова виніс вирок у справі “Міжнародного комітету захисту прав людини”. Громадська організація, серед іншого, займалася сутенерством. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові поліція затримала чоловіка, якого підозрюють у сутенерстві

За даними слідства, у вересні 2020 року фігурант запропонував своїм знайомим зайнятися нелегальним бізнесом. Тоді ж четверо учасників групи зустрілися з “нічними метеликами” та запропонували їм свої послуги. В результаті була досягнута домовленість: “правозахисники” забезпечують 12 повіям спокійну “роботу” на Московському проспекті, в саунах і лазнях, а ті натомість платять по 400 гривень на добу.

У ході розгляду уродженець Харкова визнав провину та пішов на угоду зі слідством. За сутенерство в складі групи осіб його засудили до п’яти років позбавлення волі з дворічним випробувальним терміном. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції. Рішення по п’яти іншим членам угруповання поки не винесені.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі