Представлявся помічником Кернеса і підозрювався у побитті дружини: у ХОВА призначили нового чиновника

Посаду заступника начальника Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної військовой адміністрації – начальника відділу з молодіжної політики та оздоровлення дітей нещодавно обійняв Руслан Гвілія. Про це повідомив сам новопризначений посадовець у Facebook.

Про зайняття ним посади у ХОВА також повідомляється на сайті управління.

Відомо, що у 2020 році Руслан Гвілія балотувався до Харківської облради по списку партії “Слуга народу”, однак не був обраний. Є зановником громадської організації “Єдина країна – це Україна”, колишній завідувач одного з відділів Державної податкової інспекції у Московському районі Харкова.

У серпні 2022 року Руслан Гвілія отримав відзнаку від голови ХОВА Олега Синєгубова “за всебічну допомогу під час збройної агресії рф проти України”.

Заступник голови Харківської обласної ради з російським паспортом попросив усунути його з посади

Цікаво, що чотири роки тому в бесіді з ведучою телепрограми “Ревізор” Руслан Гвілія виступив в ролі нібито помічника тодішнього мера Харкова Геннадія Кернеса, однак офіційно він таку посаду не займав.

У 2018 році Руслан Гвілія був обвинувачений у побитті дружини в присутності неповнолітніх дітей.

“На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, що виникли в ході конфлікту з громадянкою, діючи умисно, з метою спричинення тілесних ушкоджень , усвідомлюючи протиправність своїх дій, схопив кистю правої руки за шию , в результаті чого, згідно висновку судово-медичної експертизи, мали місце тілесні ушкодження, які за ступенем тяжкості відносяться до легких тілесних ушкоджень”, – сказано в матеріалах Дзержинського райсуда Харкова. Чоловікові було винесено обмежувальний припис.

Коментарі