Заступник голови Харківської обласної ради з російським паспортом попросив усунути його з посади

Профільна комісія Харківської облради 20 вересня розглянула проект рішення про звільнення з посади заступника голови облради Богдана Мальованого.

Члени комісії з питань корупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування у режимі онлайн-конференції підтримали необхідність термінового розгляду листів від силових структур.

“Голові Харківської обласної ради рекомендовано вирішити питання, викладені у листах силових структур, а саме: усунути Богдана Мальованого з посади з обмеженням доступу до інформації, пов’язаної з обороною Харківської області та протидії російській агресії”, – йдеться у повідомленні.

Під час комісії Богдан Мальований попросив усунути його з посади заступника голови Харківської облради, зазначивши при цьому, що “не хоче підставляти депутатський корпус”.

Найближчим часом проект рішення винесуть на розгляд сесії Харківської обласної ради.

Нагадаємо, за десять днів до повномасштабної війни РФ проти України з’явилася інформація, що у заступника голови Харківської облради Богдана Мальованого є паспорт громадянина РФ, який він отримав у 2014 році в Криму. Крім цього, Мальований отримав у Росії посвідчення водія та закордонний паспорт.

Голова облради Тетяна Єгорова-Луценко офіційно звернулася до Управління СБУ у Харківській області щодо перевірки цієї інформації.

У перші дні вторгнення представник ОПЗЖ зник з інформаційного простору. Він публічно не висловився щодо агресії РФ проти України. 17 червня Богдан Мальований вперше з початку війни з’явився на публіці, на нагородженні медиків.

Зазначимо, що однокурсницею Мальованого була Дар’я Кригіна, яку у квітні цього року співробітники СБУ затримали за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі