Президент призначив стипендії вісьмом підліткам з Харківської області

Володимир Зеленський підписав указ про виділення стипендій дітям з інвалідністю, які досягли успіхів у спорті. У список потрапили вісім хлопців з Харківської області та двоє тренерів. Документ був опублікований на офіційному сайті глави держави.

Харківський паралімпієць Максим Крипак став Героєм України

Усього виплати отримають 89 юних спортсменів і 43 їх наставника. Серед них 10 представників нашого регіону. Це чемпіони України Олександра Давидова (голбол), Іван Савченко (спортивне орієнтування), Андрій Карасиченко (плавання), Дар’я Бєляєва, Поліна Солодовник і Валерія Калмикова (всі – баскетбол). Крім того, до списку увійшли володарі срібних нагород всеукраїнських змагань Христина Невольниченко (Спортивне орієнтування) та Данило Семеніхін (плавання).

Стипендії також отримуватимуть двоє тренерів з Харківської області – Андрій Зургалідзе та Володимир Бондаренко. Вони є наставниками з плавання та спортивного орієнтування.

Голова “Харківводоканалу” і диригент філармонії: президент нагородив 12 харків’ян

Нагадаємо, раніше президент нагородив авіамоделіста з Харкова. Глава держави призначив трьом тренерам довічні стипендії, а ще 21 людині – дворічні. До їх числа потрапив майстер спорту міжнародного класу і заслужений тренер України Валентин Мозирський. Харків’янин був багаторазовим призером міжнародних змагань з авіамодельного спорту, а також двічі ставав чемпіоном СРСР. Під його керівництвом українська збірна займала перші місця на чемпіонатах світу в США в 1993 і 2001 роках, а юніори – в 1999 і 2006 роках.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі