“Присоединяйтесь к освободительному походу на Киев”: колишньому міліціонеру-зраднику з Харкова висунули підозру у держзраді

СБУ заочно повідомила про підозру харків’янину Андрію Чуйкову щодо державної зради та публічних закликів до підтримки російських збройних формувань, окупаційної влади, та до зміни меж державного кордону України. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України.

Андрій Чуйков – це колишній підполковник міліції, який 10 квітня 2014 року на майдані Свободи у Харкові, виступаючи мітингу так званого “антимайдану”, зняв погони та вибачився перед проросійськими активістами. Чуйков тоді звільнився нібито на знак незгоди з діями свого керівництва під час спецоперації зі звільнення будівлі Харківської ОДА від проросійських мітингувальників. Його промову тоді активно розповсюджували російські пропагандистські ЗМІ.

Харківський сепаратист Апухтін, якого 5 років тому випустили із в’язниці, “всплив” у відео роспропаганди

В правоохоронних органах Чуйков прослужив 18 років, працював у ХНУВС. Як вказує “Миротворець”, Чуйков брав активну участь у підготовці та проведенні так званого “референдуму” на тимчасово окупованій частини Запорізької області.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Чуйков записав відеозвернення від так званих “харьковских партизан” з закликом до всіх працівників українських правоохоронних органів, а також курсантів та їх батьків, припинити супротив та перейти на бік Росії.

Як повідомив “Харківський антикорупційний центр”, зараз 43-річний Чуйков фігурує як так званий “ректор” Мелітопольського державного університету в окупації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі