Привласнення бюджетних коштів: поліція вилучила $55 тисяч та 700 тисяч гривень

У Балаклійській територіальній громаді Харківської області розслідують розтрату грошей у дитячому садку. Керівник установи привласнювала зарплати фейкових співробітників. Про це повідомили в пресслужбі обласного управління Нацполіції.

У Харкові з посади заступника мера звільнили фігуранта справи про розтрату

Силовики провели обшуки за місцем проживання завідуючої дитячим садком та її фіктивних підлеглих. У жінки вилучили $20 тисяч та 200 тисяч гривень, а у псевдоохоронця установи — $35 тисяч, 5000 євро та 500 тисяч гривень.

Як з’ясувалося, чоловік паралельно займався торгівлею металобрухтом. У ще одного фігуранта, який значився співробітником дитсадка, вдома знайшли коноплі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 191 (“привласнення або розтрата майна”), 213 (“порушення порядку операцій з металом”) та 309 (“зберігання наркотиків без мети збуту”) КК України.

У Харківській області бізнесмен незаконно заробив на ремонті школи 200 тисяч гривень — прокуратура

Нагадаємо, раніше в Харкові силовики розкрили схему розкрадання бюджетних грошей посадовими особами підрозділу “Харківська вагонна дільниця”, що входить до складу АТ”Укрзалізниці”. За даними слідства, з 2017 року понад 50 працівникам підприємства нараховували зарплату та соціальні виплати в той час, коли вони фактично перебували за межами України у своїх справах. Посадові особи підприємства зловживали службовим становищем та вносили недостовірні відомості до офіційних документів. В результаті державі було завдано збитків майже на два мільйони гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі