У Харківській області бізнесмен незаконно заробив на ремонті школи 200 тисяч гривень – прокуратура

Фігуранту загрожує до восьми років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, у 2017 році відділ освіти Куп’янської РДА уклав договір з приватним підприємцем на проведення капітального ремонту місцевої школи. Бізнесмен вніс неправдиву інформацію до звіту про виконану роботу і підробив акти про вартість будівельних матеріалів. Своїми діями чоловік завдав шкоди місцевій громаді в розмірі 200 тисяч гривень.

У Харкові чиновник, підозрюваний в отриманні хабаря, чинив опір поліції

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 191 (“привласнення, розтрата і заволодіння чужим майном”) і 366 (“службова фальсифікація”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років позбавлення волі.

$ 3500 за “правильну позицію”: прокурора підозрюють в отриманні хабаря

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали адвоката, підозрюваного в спробі підкупу слідчого. Юрист намагався “вирішити питання” з справою про смертельну ДТП. За $2000 він пропонував співробітникові Державного бюро розслідувань закрити кримінальне провадження, повернути фігуранту машину і сфальсифікувати дані експертизи.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі