Продала квартиру після смерті: у Харкові викрили шахрайську угоду

Керівник Новобаварської окружної прокуратури Харкова подав до суду позовну заяву про витребування на користь міськради квартири вартістю майже 700 тисяч гривень.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, встановлено, що законною власницею квартири по вулиці Нестерова в районі аеропорту, була жінка, яка померла у жовтні 2021 року. Проте у листопаді того ж року відбулось незаконне заволодіння вказаним житлом шляхом укладення договору купівлі-продажу від імені померлої на той час власниці з використанням паспорта останньої. Відразу після оформлення такого нікчемного правочину квартиру безпідставно передали в іпотеку.

Викрала пенсіонерку та намагалася заволодіти квартирою: поліція затримала підозрювану

Положеннями ст. 1277 Цивільного кодексу України передбачено, що у разі неприйняття спадщини спадкоємцями орган місцевого самоврядування зобов’язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Вказана заява подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади. Вказані обставини стали підставою для направлення окружною прокуратурою позову до суду. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі