Професор з мільйонами готівки: що відомо про кандидата на пост глави ХОДА

Сьогодні на засіданні Кабміну на посаду голови Харківської облдержадміністрації погодили кандидатуру Олега Синегубова. Newsroom з’ясував, що відомо про кандидата на губернаторське крісло.

У Харківській області заступник губернатора пішов у відпустку та чекає призначення нового голови ОДА

З офіційної біографії відомо, що Олег Синегубов народився в Харкові, йому 38 років. Раніше він працював в органах внутрішніх справ і в ХНУВС. Останні два роки керує Полтавською облдержадміністрацією.

З декларації відомо, що кандидат на пост глави ХОДА одружений, ростить двох синів і є професором Харківського національного університету внутрішніх справ. У сім’ї є шість квартир у Харкові, дві з них вартістю 1,8 мільйона гривень і 912 тисяч гривень, а також два паркомісця і дві земельні ділянки в Черкаській Лозовій. Квартиру в Полтаві сім’я орендувала.

Два роки тому Олег Синегубов придбав Lexus LS 460 2010 року випуску за 814 тисяч гривень. Його дружина Анна Журавльова пересувається на Porsche Cayenne.

У Полтавській ОДА Синегубов за рік заробив 595 806 гривень. Ще 1,6 мільйона гривень отримав від продажу двох квартир і 840 тисяч гривень від продажу авто.

Дружина Синегубов працює в Харківському національному медичному університеті на кафедрі внутрішньої медицини та ендокринології. За рік вона заробила 29 тисяч гривень і 110 тисяч гривень отримала від вузу у якості соцвиплат.

Готівкою Олег Синегубов зберігає 170 тисяч доларів (близько 4,6 мільйона гривень), його дружина – 20 тисяч доларів. Інформація про банківські вклади в декларації прихована. Ще 1 мільйонів гривень Олег Синегубов подарував.

За даними деяких джерел, 23 серпня після церемонії відкриття флагштока в Полтаві Олег Синегубов пив віскі разом з нардепом від “Слуги народу” Олександром Трухіним, після чого той сів за кермо Audi. Повертаючись до Києва, нардеп спровокував ДТП, в якому постраждали шестеро людей.

Чиновник Харківської ОДА купив машину та звільнився

У листопаді полтавські журналісти запитали в Олега Синегубова, чи вживав він того дня віскі разом з Трухіним. Губернатор відповів ухильно.

“Я поки утримався б від коментарів щодо обставин того дня – суботи, по суті, вихідного дня, після відкриття Державного прапора. Як у минулому юрист, адвокат, я знаю, як це може бути сприйнято, зокрема. Тому нехай цим займається досудове розслідування”, – прокоментував Синегубов.

Нардеп Трухін пізніше заявив, що жоден з водіїв не був п’яним.

Нагадаємо, після того, як 11 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Айни Тимчук з посади голови Харківської обласної державної адміністрації, обов’язки губернатора тимчасово виконує заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі