Прокуратура через суд намагається повернути землі лісгоспу у Харківській області, які віддали у приватну власність

Дергачівська окружна прокуратура подала до суду чотири позовні заяви про скасування рішень органів місцевого самоврядування, визнання недійсними державних актів, визнання недійсними договорів купівлі-продажу та повернення земельних ділянок на загальну суму майже пів мільйона гривень. Про це повыдомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Одіозного лісника засудили до 5,5 років в’язниці за хабар у $100 тисяч

Правоохоронці встановили, що чотири земельні ділянки, які, відповідно до спірних рішень на той момент Солоницівської селищної ради Дергачівського району, були передані у власність фізичним особам, відносяться до земель лісогосподарського призначення. Вказані землі знаходяться на території земель держлісгоспу та будь-якої згоди на передачу її у власність ДП “Харківська лісова науково-дослідна станція” або попередник — Данилівський дослідний держлісгосп — не надавали.

Вилучення з порушенням земельного законодавства земель лісового фонду, зміна їх цільового призначення та передача у приватну власність без належних на те законодавчих підстав загрожує використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням та поза інтересами держави.  Вказані обставини стали підґрунтям для звернення окружної прокуратури з відповідними позовами. За вказаними справами Котелевський райсуд Полтавської області відкрив провадження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі