Одіозного лісника засудили до 5,5 років в’язниці за хабар у $100 тисяч

Колишнього керівника Гутянського лісгоспу в Харківській області засудили за давання хабаря. Віктор Сиса пропонував співробітникам НАБУ 100 тисяч доларів за “розв’язання питання” з кримінальним провадженням. Про це повідомили у Вищому антикорупційному суді України.

У Харківській області звільнили одіозного голову лісгоспу Сису

Нагадаємо, лісника затримали в листопаді 2019 року. У нього в машині вилучили 100 тисяч доларів. За даними слідства, ці кошти призначалися для передачі співробітникам НАБУ.

Натомість він просив про допомогу в закритті кримінального провадження про протиправне відчуження великих обсягів деревини та продажу їх за заниженими цінами. Пізніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Віктор Сиса пропонував навіть $110 тисяч.

Напад на журналістів: силовики підозрюють директора фірми, пов’язаної з Сисою

За давання хабаря чоловіка засудили до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Рішення поки не набуло чинності та може бути оскаржене в апеляції. До цього моменту засудженому залишили в силі запобіжний захід у вигляді застави.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі