Прокуратура через суд заборонила передачу у приватну власність землі в Саржиному Яру

Верховний Суд України задовольнив позовні вимоги керівника Шевченківської окружної прокуратури Харкова в інтересах держави та скасував рішення першої та апеляційної інстанцій.

У 2020 році Харківська міськрада надала фізичній особі дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею орієнтовно 0,1 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Ковригінській. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, місце розташування спірної земельної ділянки суперечить вимогам містобудівної документації, а саме генеральному плану Харкова, тому мерія повинна була відмовити у наданні вказаного дозволу.

У Харкові суд зобов’язав повернути землю, на якій самовільно будують елітний ЖК

Прокуратури подали позовну заяву до суду. Харківський окружний адміністративний суд та Другий апеляційний адміністративний суд у задоволення позовних вимог прокуратури відмовили. Тоді прокурори подали касаційну скаргу до Верховного Суду, який скасував рішення суддів попередніх інстанцій і задовольнив позов у повному обсязі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі