Прокуратура перевірить, що приховали в деклараціях два нардепи з Харкова

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальні провадження через недостовірну інформацію в деклараціях двох харківських нардепів. Під підозру потрапили представники партії “Слуга народу” Олександр Куницький та Микола Кириченко. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив журналіст Олег Новіков.

Колишній зять Добкіна забув вказати в декларації дружину, дохід і вартість квартири — НАЗК

“Генеральний прокурор Ірина Венедиктова за отриманими обґрунтованими висновками з Національного агентства із запобігання корупції порушила відразу три кримінальні провадження. Йдеться про недостовірність у деклараціях народних депутатів від “Слуги народу”, а також члена “Європейської солідарності” Михайла Забродського”, — написав журналіст.

Повідомляється, що Куницький не задекларував фінансові зобов’язання в 303 тисячі шекелів (2,3 мільйона гривень), у Кириченка виявили невідповідності на 1,3 мільйона гривень (вартість землі, нежитлової будівлі, будинку та інших активів). Водночас у НАЗК не знають, чи порушили справу стосовно ще одного депутата від “Слуги народу” Ганни Колесник з Харкова. Вона не задекларувала майна на 4 мільйони гривень (частина нежитлової будівлі та дві квартири в Києві, одну з них орендує).

У декларації харківського нардепа “сплив” мільярд

Нагадаємо, в листопаді нардеп Олександр Куницький, який приїхав до Харкова на засідання Верховної Ради з питань дорожньої безпеки, порушив вимогу дорожнього знаку про рядність. Його Porsche Panamera зупинили на початку вулиці Сумської. Куницький попросив перенести розгляд справи про адміністративне порушення, пояснивши, що поспішає і що йому потрібно скористатися юридичною допомогою. Пізніше нардепа оштрафували на 340 гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі