Прокурор та начальник УСР покривали наркобізнес, — розслідування ДБР (Фото, Відео)

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру прокурору Ужгородської прокуратури Закарпатської області та заступнику начальника одного з місцевих відділів Управління спецрозслідувань (УСР). Їх звинувачують у сприянні наркодіяльності.

Згідно з зібраними доказами, ці посадовці допомагали організаторам потужної наркогрупи уникнути відповідальності. В грудні 2022 року правоохоронці виявили нарколабораторію на Закарпатті та затримали 14 осіб, які брали участь у незаконному бізнесі. За 65 тисяч доларів США затримані згодилися виключити організатора зі справи або забезпечити йому виправдовуючий вирок.

У Дніпрі розкрито наркосиндикат, який “кришували” правоохоронці (Фото, Відео)

Прокурори та оперативники УСР розробили план, за яким вони допомагали ухилятися від відповідальності організатору. Вони фактично проводили його розшук, не затримуючи для застосування запобіжного заходу. У квітні 2023 року представники організатора зустрілися з правоохоронцями, які незаконно продемонстрували їм оригінали матеріалів кримінального провадження. Це було зроблено для узгодження приховування деяких доказів у справі та виправдання організатора перед судом.

Фігуранти зустрічі отримали неправомірну вигоду в розмірі 30 тисяч доларів США. Працівник ДБР був затриманий при отриманні грошей і йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави понад 2 мільйони гривень.

Після проведення слідчих дій та експертиз прокурору Ужгородської окружної прокуратури було повідомлено про підозру за статтею 368 частиною 4 Кримінального кодексу України. Прокурор уже покинув прокуратуру та зайнявся адвокатською діяльністю. Подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі більш ніж 2 млн грн.

За цим злочином, передбаченим статтею, передбачено покарання строком до 12 років з конфіскацією майна.

У Києві після вживання психотропних речовин померли дві неповнолітні дівчини

Триває досудове слідство, в ході якого документуються протиправні дії інших правоохоронців, які були залучені до скоєння цього злочину.

Справою керує Офіс Генерального прокурора.

Коментарі