Прославляли окупантів та підтримували війну проти України: судитимуть мешканця Харкова и двох чоловіків з області

Одним з прихильників “руського миру” виявився 54-річний мешканець Лозової. Чоловік, створивши акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі, публікував дописи на підтримку дій країни-агресора та поширював відео, у яких прославляються російські окупанти. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

На Харківщині затримали підполковника поліції у відставці, який співпрацював з окупантами

Чоловіка звинувачують у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України. Справу слухатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.

Також за публічне заперечення збройної агресії рф проти України судитимуть мешканця Харкова. За даними слідства, чоловік неодноразово намагався переконати своїх знайомих у “неправомірності існування України як суверенної держави” та казав про необхідність “денацифікації українського населення”. За колабораційну діяльність прихильника “русского мира” судитимуть у Полтаві.

Крім того, правоохронці викрили 58-річного чоловіка, який намагався схилити інших осіб до підтримки дій рф. На вулиці біля магазину в Люботині колаборант повторював твердження російських пропагандистів, зокрема стосовно того, що “Україна неодмінно має приєднатись до рф”.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за фактом публічних закликів до підтримки дій держави-агресора та до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Мешканець Ізюма погодився працювати на окупантів за гуманітарні пайки

Також зібрано докази добровільної співпраці з ворогом на окупованій території Куп’янського району ще одного чоловіка. За даними слідства, у березні, під час окупації 41-річний місцевий мешканець погодився співпрацювати з представниками рф, обійнявши посаду “т.в.о директора” у так званому “Територіальному центрі соціального обслуговування Куп’янського району”. Чоловіку заочно повідомили про підозру у добровільному зайнятті посади, пов‘язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі