Ексчиновник Харківської ОДА хоче очолити новий об’єднаний ЗВО

Руслан Тіхонченко подав декларацію в якості кандидата на посаду виконувача обов’язки ректора Державного біотехнологічного інституту. Про це стало відомо 3 серпня із матеріалів, опублікованих на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Ректор Харківського університету показав декларацію перед звільненням

Згідно з фінансовим звітом, Тіхонченко заробив на посаді заступника губернатора 82 тисячі гривень. При цьому ексчиновник зберігав готівкою 30 тисяч доларів і 20 біткоїнів. Криптовалюта він купив у 2018 році за 2,1 мільйона гривень. На 3 серпня курс біткоїнів становить 1,03 мільйона гривень, а значить заощадження колишнього чиновника збільшилися до 20,6 мільйона гривень.

Їздить Руслан Тіхонченко на Toyota Land Cruiser, яку купив ще у 2000 році за 160 тисяч гривень. У графі нерухомості кандидат вказав квартиру в Харкові площею 49,1 м кв, а також будинок і земельну ділянку в селищі Високий під Харковом.

У Харкові ректорка університету купила квартиру за 1,9 мільйона гривень

Нагадаємо, Державний біотехнологічний університет об’єднає чотири ЗВО: Харківський національний технічний університет сільського господарства імені П. Василенка, Харківську державну зооветеринарну академію, Харківський національний аграрний університет імені В. Докучаєва та Харківський державний університет харчування і торгівлі.

Коментарі