Просили про це п’ять років: у Харкові школі дали ім’я Дані Дідика

Харківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням окремих предметів перепрофілювали та перейменували на Харківський ліцей №11 імені Данила Дідика. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на позачерговій сесії Харківської міськради.

У Харкові через ракетні обстріли залишився без житла батько Героя Небесної сотні

Як повідомив мер Ігор Терехов, це було зроблено, щоб привести тип навчального закладу у відповідність до вимог законодавства та вшанувати пам’ять колишнього учня школи №11 Данила Дідика, який загинув внаслідок терористичного акту 22 лютого 2015 року, нагородженого посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Минулої сесії я дав доручення присвоїти школі №11 ім’я Данила Дідика та поставити крапку у всіх розмовах на цю тему. Сама війна поставила цю крапку», – сказав Ігор Терехов.

Також мер повідомив, що на топонімічній комісії розглядаються різні варіанти увічнення пам’яті колишніх учнів навчальних закладів Харкова, які загинули внаслідок російської агресії – меморіальні дошки, шкільні музеї, перейменування вулиць тощо.

22 лютого 2015 року під час Маршу гідності, присвяченого роковинам Євромайдану, 15-річний учень Данило Дідик йшов на чолі колони. Внаслідок вибуху, який влаштували члени терористичного угрупування, що курується з РФ, підліток отримав важку черепно-мозкову травму. Лікарі добу боролися за його життя, але хлопець помер, не виходячи із коми. Патріотична громадськість із 2018 року просила місцеву владу присвоїти ім’я Дані Дідика школі, в якій він навчався.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі