Квартири за гривню та елітні авто: ТОП-7 покупок впливових харків’ян

Newsroom проаналізував декларації харківських депутатів, силовиків та суддів. З’ясувалося, що можновладцям по кишені житло, на яке при їх доході потрібно збирати близько 10 років, а деяким житлові апартаменти дісталися всього за 15 гривень. Та ж ситуація і з елітними авто. Які покупки та чим запам’яталися, читайте в матеріалі.

Лінкольн для депутата

У січні 32-річний член “Партії Шарія” відзвітував про зміни в матеріальному стані. За два дні до Нового року Сергій Терещук придбав елітне авто.

Сергій Терещук. Фото: ПШ

За Linkoln MKZ 2015 року випуску депутат виклав три мільйони гривень. До цього він заплатив 114 тисяч у національній валюті за розмитнення.

При цьому за весь 2020 рік Терещук заробив лише 200 тисяч гривень, ще 270 тисяч — йому повернули перед Новим роком. А ось заощадження партійця становили $38 тисяч, хоча і цього не вистачило б на покупку такої машини.

Фото: Автобазар

Йти — красиво

У вересні 2019 року в Харкові з’явилося нове комунальне підприємство. Директором “Харківських теплових мереж” став адвокат та любитель спортивного покеру Григорій Лученцов.

Скріншот з реєстру адвокатів

На цій посаді він залишався трохи більш як два роки, поки його не змінив ексспівробітник обленерго ігор Білаш. Мабуть, передчуваючи швидкий догляд, минулого літа комунальник провернув цікаву фінансову операцію.

27 липня Лученцов купив Land Rover Discovery 2021 року випуску за 1,99 мільйона гривень. В цей же день він отримав кредит під заставу машини від банку “Креді Агріколь”.

Фото: auctionauto.com.ua

При цьому з декларації комунальника зникає автомобіль Volvo, новою власницею якого стала Марія Лученцова. Всього за добу директор КП придбав нову машину, продав стару своїй ймовірній родичці та обзавівся кредитом в 1,3 мільйона. Втім, останній він міг би віддати коштом своїх заощаджень, що становили $80 тисяч та 1,3 мільйона гривень.

Економні прокурори

Представники цього правоохоронного відомства відрізняються вдалими покупками. Так, наприклад, Анна Лях з Салтівської окружної прокуратури зуміла придбати Toyota RAV4 2021 року випуску. Вартість нового кросовера склала 740 тисяч гривень — або 2,2 річних зарплати успішної співробітниці.

Toyota RAV4 2021 року випуску. Фото: toyota.kh.ua

Втім, куди більш вдалим виявився Володимир Малинка з обласної прокуратури. Тому що при зарплаті в 397 тисяч гривень він зумів придбати житло за 3,85 мільйона в національній валюті.

Цей об’єкт нерухомості став шостим у власності правоохоронця та його близьких. Його батькам і дружині належать три квартири в Харкові, а також нежитлові приміщення і гараж.

Фото: 2day

Копійчана нерухомість

Чи траплялося вам купувати щось набагато дешевше справжньої вартості? Напевно. Але навряд чи хтось може зрівнятися з дізнавачем Сергієм Тер-Акоповим з райвідділу №1 (колишній Основ’янський. – Ред.).

Відділ поліції №1. Фото: akrsud.kharkiv.ua

У листопаді минулого року чоловікові вдалося придбати три об’єкти нерухомості — всього за три гривні. У всіх випадках продавцем виступила Катерина Лелеко. В результаті угод поліцейський став власником квартири в Харкові, а також житлового будинку та земельної ділянки у Високому.

Втім, не тільки йому вдавалися вдалі угоди з житлом. Наприклад, старший слідчий “главку” Євген Кусов зумів купити квартиру площею 75 “квадратів” всього за 13 гривень, а начальник відділу Олександр Мартиш в слідчому управлінні вказав у колонці вартості нерухомості суму всього в 15 гривень.

Фото: Суспільне Харків

Дороге здоров’я

Як свідчить відомий вислів, здоров’я безцінне. Втім, у Харкові воно все ж має свою ціну — 1,49 мільйона гривень. Саме стільки коштує нерухомість, придбана головою обласного управління НСЗУ.

Дмитро Кущ (на передньому плані). Фото: Facebook

13 грудня Дмитро Кущ отримав дві квартири від Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Вартість однієї з них склала 648 тисяч гривень, а другу оцінили в 842 тисячі.

При цьому у представника Національної служби здоров’я був житловий будинок у Нововодолазькому районі та право користування ще одним будинком у Харкові.

Восьма квартира або вигідна боротьба з монополіями

Фото: vinbazar.com

Ще одним шанувальником дорогого житла можна назвати керівника місцевих антимонополістів. Голова Східного міжобласного територіального відділення АМКУ Юрій Гладик став власником квартири площею 70 квадратних метрів.

Житло обійшлося держслужбовцю у 2,77 мільйона гривень. При цьому у нього вже було сім квартир — у Києві, Харкові, Івано-Франківській, Харківській та Київській областях. А річний дохід ексміліціонера складає всього 610 тисяч гривень.

Юрій Гладик. Фото: 057

Рекордсмен серед суддів

Хоча серед харківських служителів Феміди вистачає багатих людей, але рекордна покупка вдалася Оксані Алтуховій з Фрунзенського районного суду.

Фрунзенський районний суд. Фото: 2Gis

Річний дохід судді склав 1,2 мільйона гривень, але для цієї покупки їй потрібен кредит від “Ощадбанку” (2,65 мільйона) та позика від Ігоря Морозова (300 тисяч). Площа квартири склала 123 квадратних метри, а її вартість — 3,79 мільйона гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі