Привласнив понад дев’ять мільйонів гривень: у Харкові судитимуть депутата від ОПЗЖ (Фото)

Правоохоронці передали до суду матеріали справи щодо одного із депутатів від партії ОПЗЖ та його спільників. Про це 6 жовтня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, у 2020 році депутат Харківської міської ради від партії ОПЗЖ, який є директором товариства з обмеженою відповідальністю, спільно з керівником та працівником науково-виробничого підприємства привласнили понад дев’ять мільйонів гривень з державного бюджету, виділених на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у смт Новопокровка Чугуївського району шляхом завищення обсягів виконаних робіт.

Щоб приховати реальне походження коштів, майже 2,5 мільйона гривень було використано з рахунку товариства з обмеженою відповідальністю на придбання автомобіля Audi-Q8. Також гроші було перераховано на особисті рахунки директора, а залишок – на рахунки науково-виробничого підприємства.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 191 (“присвоєння, незаконне заволодіння майном підприємства”), 209 (“легалізація, відмивання майна, отриманого злочинним шляхом”), 366 (“службове підроблення”) КК України. Обвинувальний акт щодо директора підприємства направили до суду. Двоє спільників обвинуваченого перебувають у статусі підозрюваних, досудове розслідування щодо них триває.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі