П’яний водій проїхав на червоний: суд призначив штраф менше запропонованого хабаря

Московський районний суд Харкова виніс вердикт у справі про спробу підкупу поліцейського. В ході розгляду чоловік повністю визнав свою провину. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові нетверезий співробітник поліції спровокував дві ДТП

За даними слідства, інцидент стався на Салтівці 29 червня 2020 року. Патрульні зупинили ВАЗ-2115, який проїхав на заборонний сигнал світлофора. За кермом був чоловік з водійськими правами РФ. Під час бесіди з ним копи помітили, що порушник п’яний. У його крові виявили понад два проміле алкоголю.

На фігуранта почали складати адмінпротоколи за статтями 122 (“порушення ПДР”) та 130 (“керування транспортним засобом у стані сп’яніння”) КУпАП. Однак харків’янин вирішив “залагодити проблему” та запропонував поліцейському $500 (понад 13 тисяч у гривневому еквіваленті). Правоохоронець відмовився та склав рапорт.

ДТП у центрі Харкова: водій може вийти з СІЗО під заставу

В ході розгляду водій визнав свою провину. За пропозицію неправомірної вигоди суддя Ірина Мельникова оштрафувала водія на 8500 гривень. На цей час рішення не набрало чинності та може бути оскаржене в апеляції. Що ж стосується п’яного водіння, то чоловіка оштрафували на 10,2 тисячі гривень та на рік позбавили водійських прав.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі