Разом із окупантами грабував будинки: на Харківщині затримали помічника рашистів (Фото)

Про це 14 вересня повідомив речник прес-служби СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

На звільненій від російських окупантів території Харківської області затримали чоловіка, який разом із рашистами грабував будинки.

За даними СБУ, 61-річний житель села Новий Бурлук на початку повномасштабного вторгнення рашистів добровільно почав співпрацювати із загарбниками. Раніше засуджений за крадіжку чоловік привозив окупантам продукти, забезпечував їх житлом, а також показував російським військовим будинки заможних односельців і грабував їх.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111-2 (“пособництво країні-агресору”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 12 років. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі