Реабілітація замість реального терміну: до Харкова прибули учасники автопробігу за звільнення від залежності

До Харкова приїхали учасники 19-денного автопробігу “Дорога незалежних”. На площу Свободи в’їхала колона автомобілів, які стартували в Маріуполі 15 липня і вже встигли об’їздити майже всю Україну.

Старт “Шляхи незалежних” дав капелан і батько 35 прийомних дітей Геннадій Мохненко, який займається всеукраїнським рухом проти наркотиків і наркодилерів. Акцію присвятили визволенню від залежності.

“Це патріотична, антинаркотична акція. Ми розповідаємо про десятки випадків і звільнення людей від нарко- і алкозалежності в наших центрах. Ми виступаємо проти чиновницького бюрократичного свавілля і, на жаль, свавілля силовиків”, – говорить Мохненко.

226145839_372360940923018_7025993587341099119_n.jpg

Історія кожного учасника автопробігу – це свій шлях до незалежності від алкоголю або наркотиків. Ініціатори прагнуть показати, що вихід і допомогу можна знайти в тому числі в християнських реабілітаційних центрах. Тому самі учасники називають акцію “загальнонаціональною хресною дорогою колишніх залежних”.

Ще один меседж, який несуть учасники акції: внести зміну до законодавства та ввести в якості альтернативи тюремного ув’язнення реабілітацію від залежностей.

 

Щоб звернути увагу на ініціативу, під час автопробігу по Києву, учасники влаштували мітинг під Офісом Президента та вимагали прийняти зміни в закон України про кримінальну відповідальність.

Після Харкова учасники пробігу вирушили до Дніпра, а передостанньою точкою маршруту буде Запоріжжя, куди вони планують приїхати 30 липня.

Коментарі