Реконструкція дитячої лікарні у Харкові: у ХОДА отримали додаткові гроші

До кінця 2021 року обіцяють виконати 90% робіт. Про це 3 грудня повідомив в.о. голови Харківської облдержадміністрації Олександр Скакун.

За його словами, 1 грудня ХОДА отримала наказ Міністерства регіонального розвитку, який передбачає збільшення фінансування проекту реконструкції Обласної дитячої клінічної лікарні №1.

“Проект входить до програми президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Він фінансується з двох джерел: 80% – це кошти Європейського інвестиційного банку, які виділені згідно з Надзвичайною кредитною програмою з відновлення України, 20% – співфінансування з обласного бюджету. На цей рік фінансування від ЄІБ передбачалося у розмірі 25 мільйонів гривень, однак було збільшено – до 67 мільйонів гривень, тобто – на 42 мільйони.Темпи проведення робіт дозволяють стверджувати, що всі кошти будуть використані до кінця поточного року. І в результаті об’єкт буде готовий на 90%”, – наголосив Олександр Скакун.

photo5217768288749205616-1280x720-b094.jpg

В рамках “Великого будівництва” в ОДКБ №1 проводять капремонт двох відділень та термомодернізацію корпусів. Загалом утеплюють 8500 квадратних метрів фасаду.

“Це облаштування вентильованих фасадів по корпусу немовлят та стаціонарному корпусу. Також буде відремонтовано перехід між цими корпусами та вже виконано роботи з капітального ремонту покрівлі”, – пояснив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

thumb-newsdocument-900x600-5b70.jpg

За його інформацією, капремонт двох відділень уже закінчили. Наразі будівельники монтують фасадну систему. Завершити проект повністю планують наступного року.

“10 мільйонів гривень ми розраховуємо, що буде профінансовано ЄІБ у 2022 році, і відповідно до цих коштів буде виділено співфінансування з обласного бюджету”, – уточнив Жуков.

Коментарі