Правоохоронці розкрили масштабну схему виготовлення та збуту підроблених документів (Фото)

Офіс Генерального прокурора успішно припинив діяльність великого сервісу у мережі “Darknet”, який займався виготовленням та продажем підроблених документів, печаток, штампів та бланків, як державного зразка України, так і країн Євросоюзу.

Організатору незаконної діяльності було оголошено про підозру у виготовленні, зберіганні, перевезенні та збуті підроблених документів та голографічних захисних елементів, які були виготовлені незаконно (згідно зі статтями 199 (частина 1) та 358 (частина 3) Кримінального кодексу України).

За попередніми даними слідства, підозрюваний займався промисловим масштабом виготовленням фальшивих паспортів, водійських посвідчень, нотаріальних документів, дипломів вищих навчальних закладів, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та актів на право власності на землю.

Суд виправдав ексначальника райвідділу поліції на Харківщині, якого обвинувачували в отриманні хабаря від підприємця

Його клієнтами стали особи з хакерського середовища, які використовували фальшиві документи для закриття своєї незаконної діяльності, а також ті, хто бажав виїхати за кордон та уникнути призову під час воєнного стану. Оплата за надані послуги проводилася криптовалютою.

Під час розслідування вдалося встановити фактичне місцезнаходження обладнання та бланків для виготовлення підроблених документів. Санкціоновані обшуки привели до вилучення інструментів, обладнання для виготовлення фальшивих документів, мобільних телефонів, комп’ютерної техніки та іншого матеріалу.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Національної поліції України за оперативною підтримкою співробітників Кібердепартаменту Служби безпеки України.

Коментарі