Резонансна ДТП у Харкові: мати підозрюваного боїться повертатися до України

Через це у неповнолітнього Миколи не можуть взяти кров для проведення необхідних експертиз. Про це кореспонденту Newsroom сьогодні розповіла адвокат Миколи Харківського Інна Данилова.

За словами правозахисниці, процедуру забору крові у неповнолітнього дозволено проводити тільки в присутності одного з батьків.

Стало відомо, чим займаються батьки 16-річного водія Infiniti, і де він навчався

“Рішення про те, що у мого підзахисного необхідно взяти кров для аналізу винесли в п’ятницю, 5 листопада, близько 14:00. На руки документи я отримала близько 16:00. Через те, що слідчий ізолятор у вихідні дні не працює, провести захід ми не встигли. З понеділка, 8 листопада, СІЗО змінив режим відвідування – потрапити туди без ПЛР-тесту або сертифіката про вакцинацію не можна. Батько Миколи не щеплений від COVID-19, найближчим часом ми цю проблему будемо якось вирішувати. А мати не повертається в Україну з Німеччини, оскільки побоюється за своє життя через погрози про розправу”, – розповів адвокат.

Смертельна аварія в Харкові: родичі загиблого водія розшукують очевидців

Інна Данилова поскаржилася, що їй і її близьким також погрожують невідомі. Правозахисниця не виключає, що негативні повідомлення можуть бути, в тому числі спровоковані “активністю деяких бізнесменів в соціальних мережах, які публікують пости про ДТП з особистою інформацією про родичів Миколи Харківського”.

“З цього приводу я вже звернулася в поліцію і попросила для себе охорону. Мою заяву зареєстрували 5 листопада. За законом мені належить державний захист, проте донині його немає”, – зазначила правозахисниця.

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської сталася смертельна ДТП. 16-річний водій Infiniti проїхав на заборонний сигнал світлофора і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveo. В результаті аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці аварії. Також важкі травми отримали троє пасажирів Infiniti – їх шпиталізували до реанімаційного відділення міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху). 16-річного водія Infiniti Миколу Харківського затримали, йому загрожує до восьми років в’язниці.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі