“Родичі” виманювали у пенсіонерів гроші на лікування: у Харкові судитимуть членів злочинної групи (Фото)

Про це 6 серпня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, з листопада 2021 року члени організованої групи телефонували літнім людям і, видаючи себе за їхніх родичів, повідомляли, що потрапили до лікарні та терміново потребують грошей на операцію. Фігуранти переконували потерпілих, що гроші потрібно передати “лікарю”, який приїде до них додому.

З пенсіонерами зустрічався 40-річний чоловік, який видавав себе за медпрацівника, та забирав заощадження людей похилого віку. Його 37-річний поплічник знаходився поблизу і контролював обстановку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 190 (“шахрайство, вчинене у складі організованої групи”) КК України. У лютому після чергового епізоду двох фігурантів затримали. Матеріали справи передали до суду. Крім цього, правоохоронці встановили особи ще шістьох підозрюваних у скоєнні злочину.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі