Росія захопила території з корисними копалинами на 12 трильйонів доларів

Внаслідок захоплення низки родовищ в Україні Росія викрала у держав корисних копалин щонайменше 12,4 трильйона. Частину родовищ було захоплено ще у 2014 році, повідомляє видання The Washington Post.

Окупанти втечуть із Донбасу та Криму: Зеленський звернувся до мешканців окупованих територій

Так, під контролем Росії на даний момент перебувають 63% вугільних родовищ України, 11% нафтових, 20% родовищ природного газу, 42% родовищ металів (серед яких і родовища золота), 33% родовищ рідкісноземельних та інших важливих корисних копалин, включаючи літій.

“Україна володіє одними з найбільших у світі запасів титанової та залізної руди, невикористаними родовищами літію та величезними родовищами вугілля. У сукупності вони коштують десятки трильйонів доларів”, – сказано у статті.

У надрах України знаходиться 117 зі 120 мінералів і металів, що найбільш широко використовуються. Вартість українських копалин, які опинилися в руках Кремля, оцінюють у 12,4 трильйона доларів.

Росіяни погрожують підірвати заміновану Запорізьку АЕС

В той же час видання зазначає, що збитки від захоплення родовищ корисних копалин завдали українській економіці меншого удару, ніж захоплення портів, яке перекрило морські транзитні шляхи.

Коментарі