Російська агентка на Донеччині передавала окупантам дані про ЗСУ (Фото)

СБУ затримала на Донеччині інформаторку російської розвідки, яка передавала окупантам дані про розташування українських військових.

За даними слідства, фігурантка була помічницею екснастоятеля одного з храмів УПЦ (МП) на Донеччині. На початку повномасштабного вторгнення рф настоятель виїхав до країни-агресора та почав працювати на російську розвідку. Зловмисниця, яка залишилася в Україні, продовжувала з ним контактувати.

На початку цього року жінка виїхала до рф через країни Євросоюзу, де зустрілася зі своїм «куратором» від російської розвідки. Він провів з нею інструктаж та визначив їй завдання.

Після повернення в Україну жінка почала передавати окупантам інформацію про розташування підрозділів ЗСУ в районі Краматорська. Вона передавала дані через заздалегідь відпрацьований анонімний чат в популярному месенджері.

Прикордонники затримали групу «батюшок» у рясах, які намагалися втекти до Молдови

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність жінки та затримали її у власному помешканні. У неї вилучили мобільний телефон та планшет, які вона використовувала для передачі розвідданих.

Зараз фігурантці загрожує до 8 років тюрми.

Коментарі