Розстріл автоколони під Куп’янськом: двох дітей, які вижили, окупанти вивезли в Луганськ

1-річного Михайлика та 5-річну Поліну, які вижили під час розстрілу колони поблизу Курилівки Куп’янського району, вдалося повернути додому. Дітей виховуватимуть бабусі, бо, за попередньою інформацією, їхніх батьків вбили. Про це повідомила журналістка програми “Факти” Тетяна Доцяк у Facebook.

Дітей врятував чоловік з села Піщане Куп’янського району, який проїжджав повз розстріляну колону. Тентована Газель, де їхало найбільше дітей, перетворилася на м’ясорубку, 1-річного Михайлика буквально діставав з-під тіл. Чоловік, попередньо, забрав до себе 2 дорослих і трьох дітей. Крім Михайлика й Поліни, врятував ще 12-річну Марину – це зведена сестричка Михайлика, дитина була важко поранена і чоловік відправив її до лікарні. Однак це ж була окупація й дитину відправили до Луганська. Її показували в пропагандистських новинах, тамтешні лікарі говорили, що дівчинці потрібна операція в якійсь потужній лікарні Росії. Де зараз дитина – достеменно не відомо”, – роповіла Тетяна Доцяк.

На фургоні, який росіяни розстріляли під Куп’янськом разом з легковиками, був напис “Діти”

Також в лікарні окупантів перебуває 10-річний Павлик. За попередньою інформацією, його матір розстріляли в голову, а його 19-річний дядько помер в лісосмузі від травм. У хлопчика живий лише батько, але він поки не може забрати сина з Луганська, бо треба дозвіл на виїзд за кордон.

Бабусі пораненого хлопчика через чотири країни приїздили в окупований Луганськ, щоб забрати дитину, але рашисти його не віддали, заявивши, що віддадуть дитину лише батькові, а якщо ніякі рідні не з’являться – оформлять опіку над дитиною. Ще пропонували оформити хлопчику російське громадянство, але батько категорично відмовився. За словами Тетяни Доцяк, зараз з Павликом знаходяться бабусі, то ж в чужу родину хлопчик не має потрапити.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі