Розстріляли евакуаційні автобуси з мирними мешканцями: стало відомо про ще одне звірство окупантів у Харківській області

У селищі Борова Ізюмського району російські військові 14 квітня 2022 року розстріляли два евакуаційні автобуси з мирними мешканцями. Це був другий день окупації населеного пункту. 

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, люди їхали до своїх домівок у Луганській області. Ворог підступно, цинічно та цілеспрямовано почав стріляти з крупнокаліберного кулемету та стрілецької зброї по автобусах з людьми. 

Наразі встановлено загибель щонаймеше дев‘яти осіб: вони згоріли живцем в автобусі. Також встановлено, що тринадцять осіб врятувались та були доставлені до місцевої лікарні. 

У травні всіх загиблих поховав мешканець Борової. Учора, 24 січня, прокурори спільно зі слідчими поліції провели ексгумацію. Наразі рештки тіл загиблих направлено для проведення судово-медичних експертиз. 

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі