Розтрата 30 мільйонів: колишнього заступника директора Харківського авіазаводу оголосили в розшук

Колишнього першого заступника гендиректора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Ігоря Сунцова оголосили в розшук. Відповідна інформація з’явилася на сайті МВС.

Зазначено, що Ігор Сунцов переховується від органів досудового розслідування. Дата його зникнення – 12 серпень 2021 року.

У Харкові співробітники авіазаводу вимагали відставки керівника

За даними правоохоронців, екскерівника ХАЗу підозрюють у розтраті майже двох мільйонів доларів і майже пів мільйона євро (близько 30 мільйонів гривень за курсом НБУ). Слідство встановило, що протягом 2013-2015 років чиновник забезпечив переклад держпідприємством цих сум комерційної компанії за нібито агентські послуги при продажі за кордон товарів військового призначення, вироблених на потужностях Харківського авіазаводу. Однак, як з’ясували детективи НАБУ, агентські послуги вказаною компанією держпідприємству не надавалися. Колишнього менеджера підозрюють за ч. 5 ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України.

 

В “Укроборонпромі” розповіли, як будуть рятувати Харківський авіазавод

Нагадаємо, заочну підозру в розтраті 30 мільйонів гривень також пред’явили й колишньому директору заводу. Він також ховається від правоохоронців. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі