Сальдо отримав 15 років тюрми за колабораційну діяльність на Херсонщині

Колишній нардеп і депутат Херсонської міськради Володимир Сальдо отримав 15 років тюрми за колабораційну діяльність на тимчасово окупованій території Херсонщини.

За матеріалами СБУ суд визнав його винним у державній зраді, колабораційній діяльності та виправданні збройної агресії рф проти України.

За даними слідства, Сальдо одним з перших публічно підтримав повномасштабне вторгнення рф на територію України. У період тимчасової окупації Херсона він брав безпосередню участь у створенні місцевої окупаційної адміністрації, яку очолив.

Перебуваючи на посаді так званого «губернатора» області, він забезпечував перекидання російських військ на південний фронт, зокрема через автошляхи та залізничне сполучення. Також Сальдо займався створенням логістичної інфраструктури для окупаційних угруповань на території регіону.

Колишній посадовець податкової міліції отримав 15 років тюрми за державну зраду (Фото)

Крім того, він організовував проведення псевдореферендуму щодо «приєднання» регіону до складу рф та координував фальсифікацію його результатів.

Напередодні звільнення обласного центру Сальдо разом з російськими загарбниками та їхніми поплічниками втік на лівобережну частину Херсонщини, де продовжує керувати окупаційною адміністрацією та публічно вихваляти агресивну політику кремля.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Коментарі