СБУ додатково повідомила про підозру ватажку банди, який координував кримінальників у Харкові

У результаті комплексних заходів отримано нові докази незаконної діяльності ватажка кримінального угруповання, яке тероризувало мешканців Харкова. Про це повідомив спікер Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники спецслужби знешкодили злочинну групу на початку лютого цього року. Наразі лідеру банди додатково повідомлено про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення або поширення злочинного впливу).

Користь артезіанської води: чому її все частіше використовують для приготування страв?

Раніше було встановлено, що ватажок угруповання розпочав кримінальну діяльність ще у 2012 році і згодом намагався досягти найвищого рівня ієрархії злочинного світу. За цей час він тричі був засуджений за вчинення тяжких злочинів та провів у місцях позбавлення волі загалом 8,5 років.

Після звільнення з виправної установи зловмисник став позиціонувати себе як «смотрящий» за одним з районів Харкова. Таким чином він намагався взяти під контроль злочинну діяльність інших кримінальників та отримувати від них регулярні «прибутки» для поповнення «злодійської каси».

У ході слідчих дій «авторитету» було повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: вимагання, грабіж і незаконне заволодіння транспортним засобом. Наразі фігурант та його спільники перебувають під вартою. Триває розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі