СБУ піймала російського агента, який “зливав” росіянам дані про українські електропідстанції

Служба безпеки викрила ще одного агента фсб у результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах України. Ним виявився 47-річний мешканець тимчасово окупованого міста Щастя Лягунської області.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, за вказівкою агресора фігурант збирав інформацію про місця розташування та стан ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей. Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення 5 областей України.

Для виконання ворожого завдання чоловік дистанційно залучив свого знайомого із Харкова, посадовця регіонального підрозділу компанії “Укренерго”.Співробітники СБУ затримали цього спільника у червні минулого року, наразі він відбуває покарання терміном у 15 років позбавлення волі.

Отриману інформацію зрадник дистанційно передавав до фсб за допомогою анонімного чату у месенджері. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні наміри російської спецслужби та запобігли їх реалізації.

На підставі зібраних доказів зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі