СБУ повідомила про підозру російському генерал-полковнику за створення мережі концтаборів на окупованих територіях України

Гостєв відповідав за призначення керівників окупаційних в’язниць та застосування жорстоких тортур до в’язнів

Служба безпеки України повідомила про підозру генерал-полковнику Аркадію Гостєву, директору федеральної служби виконання покарань рф, за створення мережі концтаборів на тимчасово окупованих територіях України.

За даними слідства, Гостєв відповідав за призначення керівників окупаційних в’язниць, які були засновані під виглядом «виправних» та «лікувально-виправних» установ, та визначав режим їхньої діяльності. Він також особисто організовував та контролював застосування жорстоких тортур до в’язнів.

У застінках до людей застосовували електричний струм та інсценували розстріли.

На Харківщині затримали колаборанта, який брав участь в “облавах” на українських патріотів і фабрикував справи проти них

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Гостєву про підозру за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Гостєв перебуває на території рф, СБУ проводить комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Коментарі