СБУ викрила організаторів псевдореферендуму у Миколаївській області (Фото)

Силовики викрили російських агентів, які готували псевдореферендум у Миколаївській області. Про це 5 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

Двом фігурантам правоохоронці вручили підозри, а жінці-організатору, яка переховується від слідства на тимчасово окупованій території, повідомили про підозру заочно.

Втікачкою виявилася мешканка Баштанського району. Її спільники на підконтрольній Україні території допомагали розповсюджувати тему “референдуму” у соціальних мережах. Чоловіки розганяли фейки про те, що нібито населення Миколаївської області підтримує незаконне голосування.

Щодо фігурантів відкрили кримінальне провадження за статтею 436-2 (“виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України”) КК України. Жінку-організатора звинувачують за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі