СБУ затримала двох російських агентів, серед яких – інженер-конструктор заводу Мотор Січ

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили двох агентів фсб росії, які проводили розвідувально-підривну діяльність на території Київської області та Запорізької області.

За даними слідства, кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю завербував фігурантів у лютому 2023 році через Телеграм-канал, де вони публікували прокремлівські коментарі.

За вказівками російського ворога, агенти збирали інформацію про місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.

Один з агентів — інженер-конструктор заводу “Мотор Січ” — здійснював збір інформації про Сили оборони на території Запоріжжя. Під час виконання розвідувального завдання, він був затриманий співробітниками СБУ, коли фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

Колишнього нардепа від “ОПЗЖ” Рената Кузьміна заочно арештували

Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Розвідувальна інформація, зібрана агентами, була потрібна окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів.

У ході обшуку у затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Коментарі