СБУ затримала в Дніпрі трьох агентів РФ: ними виявилися міліціонер та колишні військові ЗСУ (Фото, Відео)

Служба безпеки України за сприяння прокуратури затримала в Дніпрі трьох місцевих жителів, які працювали на розвідку російських терористів, а також самі готували терористичні акти в Дніпропетровській області.

Як повідомляє пресслужба СБУ, групу посібників російських терористів очолив колишній працівник місцевого підрозділу розформованої міліції. Терористи завербували його задовго до нападу на Україну. Чоловік потрапив у поле зору ФСБ РФ через його прокремлівські погляди.

Жила в Україні 30 років та славила Путіна: на Львівщині СБУ затримала оскаженілу путіністку

“Зловмисник фактично перебував у статусі ворожого резидента і отримав завдання сформувати власну агентурну мережу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України” – сказано в повідомленні.

Згідно з даними Дніпропетровської обласної прокуратури, яка діяла спільно з СБУ, в агентурну групу пособник ворога зумів завербувати ще двох місцевих жителів — колишніх військовослужбовців Збройних сил України. Злочинці збирали інформацію, передаючи її представникам розвідки російських терористів. Паралельно вони готували серію терактів на території області.

За зраду рідної країни російські нацисти обіцяли своїм пособникам посади в окупаційній владі, гроші та привілеї.

СБУ затримала харків’янина, який постачав РФ запчастини для підводних човнів (Фото)

Посібники ворога були затримані в той момент, коли намагалися виконати чергове завдання своїх кремлівських господарів. В ході обшуків за місцем проживання агентів РФ було вилучено цілий арсенал — зокрема, корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН з запалами, патрони, автомат АК-74У, пістолет. Крім того, були виявлені мобільні телефони, комп’ютери та записи з доказами державної зради.

Наразі ворогам країни загрожує цілий букет звинувачень — їм інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та незаконне придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 Ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). На цей час всім трьом обрано запобіжний захід — утримання під вартою.

Коментарі