СБУ затримала харків’янина, який постачав РФ запчастини для підводних човнів (Фото)

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність жителя Харківщини, який налагодив незаконну торгівлю з країною-терористом Росією. Харків’янин постачав російським терористам запчастини для підводних човнів.

Як повідомляє пресслужба СБУ, харків’янин, щоб обійти заборону на військово-технічне співробітництво з РФ, створив компанію, яка закуповувала в Україні товари подвійного призначення (товари, які можуть використовуватися як у мирному, так і у військовому напрямку). Придбані товари під виглядом “цивільних” поставлялися в Росію.

У Києві СБУ “накрила” керівництво міграційної поліції: “кришували” проституцію та борделі

Насправді російські терористи використовували цю продукцію для оснащення своїх підводних човнів — в тому числі тих, які запускають по Україні ракети.

Після початку війни зловмисник намагався налагодити Новий канал збуту товарів до Росії — проте його вчасно викрили. Наразі фігуранту повідомлено про підозру згідно зі статтею 333 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), йому загрожує до п’яти років за ґратами.

Коментарі