У Лимані СБУ затримала колаборанта, який перенаправляв електроенергію на потреби російських окупантів

У рамках стабілізаційних заходів на звільнених територіях Донеччини Служба безпеки викрила ще одного колаборанта. Затриманий виявився колишнім майстром електричних мереж у Лимані, який під час окупації міста підтримував російських загарбників та надавав їм допомогу у веденні війни проти України.

Зловмисника призначили “головним інженером” у створеній російськими окупантами “регіональній енергопостачальній компанії рф”. На цій посаді він знеструмив цивільне населення регіону та перенаправляв доступну енергію на потреби російських окупантів. Крім того, він організував електропостачання окупаційної адміністрації Лиману, місцевих “відділів міліції днр”, “військової комендатури рф”, та забезпечував безперебійне енергопостачання будівель, де розміщені російські війська, залишаючи місцевих жителів без електроенергії.

Затримано адміністратора Телеграм-каналу, що поширював конфіденційну інформацію про ЗСУ

Крім того, затриманий записував відеокоментарі для проросійських Телеграм-каналів, де високо оцінював окупаційний режим.

Попри спроби уникнути відповідальності, після звільнення Лиману зловмисник був затриманий підрозділами СБУ. Йому оголошено підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

Комплексні заходи були проведені співробітниками СБУ в Донецькій та Луганській областях за участю Донецької обласної прокуратури.

Коментарі