СБУ затримала мешканку Ізюма, яка коригувала ракетні удари по місту

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Харківщині ще одну інформаторку воєнної розвідки рф. Як повідомили у пресслужбі СБУ, Зловмисниця збирала розвіддані про Сили оборони та коригувала ракетні удари по регіону. Серед основних її завдань було відслідковування маршрутів руху військових колон ЗСУ у напрямку передової.

Також вона намагалась встановити місця найбільшого зосередження українських захисників з важким озброєнням та доповідала окупантам про наслідки повітряних атак по території області. Отримані відомості загарбники використовували для підготовки нових та коригування повторних обстрілів східного регіону, зокрема міста Ізюм.

У Харкові затримали російську агентку, яка навела ракетні удари РФ по житлових будинках (Скріни з телефону)

За даними слідства, фігуранткою виявилась місцева жителька, яка з березня 2022 року співпрацювала з воєнною розвідкою країни-агресора. Щоб залучити її до співробітництва, російська спецслужба задіяла свого агента – бойовика окупаційного угруповання Південного військового округу рф. Саме він познайомився з жінкою через спілкування у заборонених «Однокласниках», а потім відпрацював їй завдання розвідувально-підривної діяльності.

Для збору даних ворожа інформаторка обходила місцевість, а також «втемну» розпитувала про «останні новини» у знайомих. Отримані відомості вона месенджером передавала бойовику, а він вже «доповідав» кадровому співробітнику головного управління генштабу збройних сил росії.

Під час обшуків у помешканні затриманої виявлено мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі