У Харківській області шахрайка під виглядом медсестри відібрала у пенсіонерів півмільйона гривень

У Харківській області заарештували 38-річну жінку, яку підозрюють в обмані літніх жителів Змієва. Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, за попередніми даними шахрайка заволоділа заощадженнями п’яти пенсіонерів на загальну суму 546 тисяч гривень.

Ваш син у лікарні: шахраї виманили у чоловіка понад $48 тисяч

Одна з потерпілих, 84-річна мешканка Змієва, розповіла, що спочатку їй зателефонував невідомий чоловік, який представився лікарем, та повідомив, що її син потрапив у ДТП. Співрозмовник заявив, що син потребує термінового хірургічного втручання і попередив, що до бабусі прийде медсестра, якій необхідно передати гроші на операцію. Літня жінка віддала 25 500 гривень та 900 доларів. Вже після передачі грошей старенька подзвонила синові та зрозуміла, що її обдурили.

Поліцейські встановили особу шахрайки. З’ясувалося, що вона заволоділа грошима ще двох жінок та двох чоловіків у віці від 81 до 85 років.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 СТ. 190 Кримінального кодексу України за шахрайство. Максимальне покарання, яке може загрожувати затриманій, – до 3 років в’язниці.

Виманив 1,5 мільйона на “лікування” родичів: підозрюваному загрожує до 12 років в’язниці

Нагадаємо, раніше на Нових Домах невідома жінка ходила по квартирах, збираючи гроші на лікування 13-річного хлопчика: нібито двоє товаришів скинули дитину з даху п’ятиповерхівки заради забави, і тепер йому необхідне лікування, оскільки нікого крім бабусі у хлопця немає. Деякі мешканці давали жінці гроші, але виявилося що ні у швидкій, ні в поліції подібних інцидентів не фіксували.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі