Середня зарплата в Харківській області виявилася майже у два рази менше, ніж у столиці – Держстат

Офіційна середня зарплата в Харківській області в грудні 2021 року склала 14 843 гривень. Це менше середньої зарплати в Україні в 17 453 гривні. Такі дані опублікували в експрес-випуску Державної служби статистики.

Зарплата штатних працівників в Харківській області виявилася майже у два рази менше доходів киян. За даними Держстату, жителі столиці отримують в середньому 26 759 гривень. Також зарплата жителів Харківської області менша, ніж у жителів Вінницької, Закарпатської, Запорізької, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької областей та підконтрольних територій Луганської та Донецької областей.

Махінації із зарплатами в Харківському ізоляторі: підозрюють начальника та п’ятьох підлеглих

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області, найвищі зарплати — у сфері інформації та телекомунікацій. В середньому такі фахівці отримують 41 377 гривень. Близько 25 000 гривень платять у сферах держуправління та оборони, близько 20 000 гривень отримують працівники сільського та лісового господарств, добувної промисловості, енергетики, фінансової та страхової діяльності. Найменші зарплати — 10 000-13 000 гривень — у працівників водопостачання та каналізації, поводження з відходами, оптової та роздрібної торгівлі, нерухомості та переробної промисловості. Працівники освіти регіону в середньому отримують 14 164 гривні, медики — 13 992 гривні.

Нагадаємо, раніше Newsroom опублікував перелік найбільш високооплачуваних вакансій в Харкові. 100 000 гривень і вище пропонували айтішникам, керівникам та менеджерам, на зарплату в 40 000 шукали дівчину-стримера, а до 60 000 гривень готові платити висотникам-промальпіністам.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі