“Сходка” криміналу в харківському СІЗО: “наглядачу” повідомили про підозру

Про це 24 червня повідомили в відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Співробітники управління стратегічних розслідувань у Харківській області викрили 43-річного рецидивіста, який організував “сходку” в СІЗО. У поліції кажуть: під час злочинних зборів під головуванням “наглядача”, призначили відповідальних за певними корпусами ізолятора. Через цих людей “авторитет” контролював надходження та розподіл матеріальних благ, в тому числі сформував так званий “общак” і стежив за дотриманням неписаних злодійських законів.

23 червня слідчі повідомили йому про підозру по ст. 255-2 (організація та участь в злочинних зборах (“сходці”) Кримінального кодексу. Максимальна санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше чоловікові повідомляли про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу в слідчому ізоляторі й збуті наркотиків заарештованим.

У Харкові кримінальний авторитет не доїхав до СІЗО: за “Бороду” заплатили 6000 доларів застави

Нагадаємо, раніше в німецькій клініці помер харківський кримінальний авторитет Вадим Казарцев на прізвисько “Князь”. Він лікувався в Німеччині від онкологічного захворювання. 12 жовтня 2020 року його тіло доставили до Харкова на лайнері підвищеної комфортабельності. Поховали Казарцева на 13 кладовищі, розташованому на вулиці Пушкінській.

Коментарі